En innvandrer forteller

Etter at du har kommet til Norge, mΓ₯ du registrere deg hos Skatteetaten. Alle som jobber i Norge mΓ₯ betale skatt fordi av disse pengene fΓ₯r man mange goder tilbake. Skatt er en ytelse fra det private til det offentlige. For eksempel er alle skoler i Norge gratis og foreldrene trenger ikke Γ₯ bekymre seg over dette. Innleggelse pΓ₯ sykehuset er gratis,og disse pengene brukes ogsΓ₯ til pensjon, for vi kommer alle til Γ₯ bli gamle en dag. Skatt trekkes pΓ₯ forskjellige mΓ₯ter, og det er Skatteetaten som skal beregne hvor mye hver enkelt person skal betale.

Her i Norge fΓ₯r folk mye i sammenlignet med andre land, og mye kommer fra skattepengene vΓ₯re. Det er flere som klager pΓ₯ at de betaler altfor mye skatt, men det fΓ₯r vi mange fordeler av. Betaler man fΓ₯r mye skatt, for man disse pengene for gode. Men betaler du for lite skatt, mΓ₯ du betale skatt tilbake.

Skattepengene er rett og slett en slags sikkerhet. Blir man syk, eller mister man jobben sin, fΓ₯r man stΓΈtte. I tillegg fΓ₯r alle som har barn i Norge barnetrygd hver mΓ₯ned. I tillegg for man forskjellige medisiner og hjelpemidler gratis, for eksempel rullestol om man ikke klarer Γ₯ bevege seg pΓ₯ grunn av sykdommen sin.

I forhold til det som jeg har sagt, kan dere konkludere med at det lΓΈnner seg Γ₯ betale skatt. I Norge er det ulovlig Γ₯ jobbe svart. De som jobber svart betaler ikke skatt,og bidrar ikke til samfunnet. Det kan svekke denne trygge Skatteordningen. Dessverre, er det en vanlig forekomst i landet mitt. Da jeg kom til Norge, lΓ¦rte jeg hvorfor det er viktig at man jobber og betaler skatt. Hvis folk ikke betaler skatt, men jobber svart, blir det mindre penger Γ₯ fordele i samfunnet. I tillegg har de som jobber svart, ikke rett til sykepenger eller dagpenger, og man fΓ₯r minstepensjon. Vi mΓ₯ tenke fornuftig og sΓΈrge for framtiden oss selv, og ikke minst for dem som kommer etter oss.

Karense har rettet teksten min.

Hjem

Objavio/la: Miris hedonizma

Ja sam stara duΕ‘a, zaljubljena u putovanja, retro stil i hedonizam. To je moj "lifestyle".

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

KomentariΕ‘et koristeΔ‡i svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

KomentariΕ‘et koristeΔ‡i svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

KomentariΕ‘et koristeΔ‡i svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: