New York cafe

Moji hedonisti nikako ne smeju propustiti priliku da posete CAFE NEW YORK u Budimpešti , koji važi za najlepši kafić na svetu. Ovaj raskošni kafe je bio glavno mesto okupljanja umetnika, pisaca, filozofa i političara početkom 20. veka. New York Cafe je preživio nekoliko različitih era i turbulente istorijske događaje, ali je do danas ljubomorno sačuvao svoj luksuz, sofisticiranost i ostao omiljeno mesto okupljanja umetnika . U pitanju je jedan od najstarijih kafića u Budimpešti, a nalazi se u New York Palace hotelu, impozantnom zdanju iz 1894. godine.

Posebno popularan je bio u krugu pesnika , pisaca i urednika novina koji su svoja dela dovršavali upravo na galeriji ovog cafea. Nakon Drugog svetskog rata bio je zatvoren, a u novom izdanju osvanuo je 1954. godine pod nazivom Hungária. Renoviran je 2006. godine poštujući originalni stil. New York Palace je danas hotel, u čijem se sklopu nalazi ovaj čuveni kafić . Interijer je uređen po uzoru na doba italijanske renesanse.

Njega krase veličanstvene slike na plafonu, dizajnerski nameštaj, raskošne lampe, služi se tradicionala i italijanska kuhinja, dezerti, kafe i vina. Posetioci imaju priliku da se opuste uživaju u zvucima klasične muzike koji proizvode vešte ruke pijanista. Jednostavno kafe NJUJORK zadovoljava potrebe čak i onih najizbirljivijih. Najbolji izgled ovog nesvakidašnjeg kafea dočaraće vam fotografije koje sam napravila. Ono što još posebno važno je da rezervišete mesta inače se može desiti da čekate u redu da neko ode kako bi ste imali mesto.

Objavio/la: Miris hedonizma

Ja sam stara duša, zaljubljena u putovanja, retro stil i hedonizam. To je moj "lifestyle".

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: