En innvandrer forteller

Kommer man til et land, bør man lære seg språket. Selv om nordmenn nesten snakker flytende engelsk, betyr det ikke at man skal unngå å lære det norske språket. For det første er språket en nøkkel som kan åpne mange dører. For det andre blir det lettere for å håndtere ting som skjer i hverdagslivet. I tillegg må jeg nevne at kommunikasjon er avgjørende for å komme i kontakt med folk, både på jobb, og for å skape et vennskap.

Personlig begynte jeg å lære det norske språket mens jeg bodde i Serbia. Jeg hadde en privatlærer som lærte meg de viktigste reglene og hun forberedte meg til intervjuet med arbeidsgiveren min. Etter at jeg fikk jobb som farmasøyt i en apotekkjede i Norge, og fikset papirene mine, både for meg og mannen min, flyttet vi til Norge. Jeg fulgte Norsklærer Karense på You Tube- kanalen hennes før jeg kom hit,og bestemt meg for at jeg skulle ta kurset hos henne. Det var den beste avgjørelsen jeg tok!

Etter min mening var jeg privilegert fordi Karense selv underviste meg personlig på den tiden. Nå er det annerledes fordi nettskolen hennes har vokst, og det ble umulig for henne å snakke med alle elevene. Først tok jeg Norskplusskurs i 3 måneder for å lese, lytte , skrive slik at jeg forberedte meg til Norskprøve på B2 nivå. I løpet av disse 3 månedene hadde jeg rett på 3 timer samtale med henne. Det var en fantastisk opplevelse! Og snakke med en person du beundrer! Hun ga med tips om hvilken serie jeg kunne se på,hvilken podcast kunne jeg høre på, avisa som jeg kunne lese, og alt det vekket min interesse for norsk språk enda mer. Samtidig fikk jeg tilbakemelding på feilene jeg hadde, og hun stilte med noen spørsmål som ofte kommer på Norskprøve eksamen.

https://note.no/produkt/norskpluss-b1-b2/

Når det gjelder skriftlig del av eksamen må jeg understreke at å skrive hver dag er veldig viktig. Alle tekstene mine ble korrigert av flinke norsklærere,og i tillegg fikk jeg tips om hva jeg måtte jobbe mer med, og linken under for video som jeg kunne se på.

Jeg klarte muntlig del av eksamen med en gang, men ikke skriftlig del. Da bestemte jeg meg for å ta en måned til bare for å skrive. Jeg pleide å skrive et klagebrev og en argumentere tekst hver dag, og til slutt fikk jeg positivt svar fra Kompetanse Norge. Endelig ble drømmen min realisert- B2 på alle deler av Norskprøven! Det betydde at jeg kunne senke skuldrene mine og fokusere på andre ting.

Tips til alle dere som planlegger å ta Norskprøve eksamen – det er mange måter å lære språket på! Det er svært viktig at dere finner noe som dere liker best, låne bøker fra biblioteket og lese nøye, skriv notater, nye ord og uttrykk og bruk dem gjerne mens dere snakker for å huske dem. I Norge er de helt gratis å være medlem av biblioteket. Som medlem kan du låne både bøker og cd. Du får medlemskort og de som jobber på biblioteket registrerer hvilke bøker man tok. Hvis de ikke har ei bøk som du har lyst til å lese,kan de bestille for deg, og man får sms når denne boka kommer på biblioteket. Du må levere bøker tilbake om ei måned. Stryker du på eksamen,ikke være trist. Det blir bedre neste gang. Bak skyene er himmelen alltid blå.

Norskpluss B1-B2

Karense har rettet teksten min.

Objavio/la: Miris hedonizma

Ja sam stara duša, zaljubljena u putovanja, retro stil i hedonizam. To je moj "lifestyle".

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: