En innvandrer forteller

Nรฅr man blir rekruttert fra utlandet, tildeler de deg et sted i Norge der det er behov for deg. I intervjuet spurte de meg hva jeg liker,og hvilken person jeg er for รฅ finne det beste stedet for meg. Rekrutterne, de som annseter folk, er sikkert vel vitende om at det ikke er lett for oss utlendinger som har kommet fra et varmere sted รฅ bo her i kalde Norge. Jeg var รฆrlig, og sa at รฅ bo nรฆr en elv er veldig viktig for meg. Det ville vรฆrt flott ved havet, men vann er noe jeg ikke kan leve uten. Da jeg mottok en e-post med kontrakten og stedet hvor jeg ble utplassert, gikk jeg fรธrst til Google hvor jeg kunne se stedet. Jeg ble kjempe glad! Jeg fikk den fรธrste tredjedelen av Norge, sรฅ det er ikke kaldere enn i Serbia nรฅr det er vinter,men varer litt lenger, og i sommer hadde vi 32 grader. Som tidligere nevnt, fikk jeg plass i en liten by som heter Orkanger. Huset som vi fikk leie lรฅ bare 300 meter fra elva Orkla, og 15 minutter fra sjรธen! Apoteket der jeg jobber ligger 200 meter fra sjรธen. For รฅ si det sรฅnn, hvis jeg hadde valgt selv, kunne ikke hatt det bedre!

Orkanger
Thams paviljon

Vi kom til det nye hvite huset med koffertene vรฅre, og eierne hadde lagt nรธklene i postkassen vรฅr! Vi var sjokkerte fordi det ikke skjer i vรฅrt land. Etter hvert lรฆrte vi at det norske samfunnet er bygget pรฅ tillit. Vi kom inn i huset og sรฅ en mann pรฅ verandaen. Han รธnsket oss velkommen og sa at han var en av naboene. Den snill mannen, og kuna hans tilbรธd oss deres TV fordi de hadde to, og vi hade ingen TV! De er nesten som norske fordele til meg og mannen min. De hjalp oss med alt som vi trengte uten at vi mรฅtte betale noe! De er sรฅ snille vi har et godt forhold med dem.

Som nyankomne i Norge, mรฅtte vi starte livet pรฅ nytt. Fรธrste natt sov vi pรฅ gulvet pรฅ en luftmadrass. Grunnen til det er at huset var umรธblert og det tok tid fรธr vi hadde ting pรฅ plass som ble bestilt fra IKEA, og mannen min mรฅtte montere alle mรธblene.


Orkanger er liten by, men den er koselig og den har alt man trenger for รฅ leve. Naturpark, elv, hav, basseng med sklier og boblebad, to kjรธpesentre, restauranter, en liten kino, teater, galleri, barnehager, skoler, treningssentre, bibliotek, bowlinghall, en leir hvor de kommer fra hele Europa nรฅr laksesesongen starter, kafeer, restauranter, lysfestival, musikkfestival og en rik historie som ble etablert av Thams dynastiet. Christian Marius Thams var en norsk arkitek og industrigruner som hadde flere industriforetak i Orkanger og Trรธndelag. Han bidro til at det fรธrste elektriske toget i Norge gikk fra Orkanger… Men jeg kommer tilbake til det en annen gang. Det som jeg anbefaler er รฅ ta en tur pรฅ omrรฅdet hvor dere bor, og undersรธke litt, for รฅ bli kjent med byen eller stedet. Hver gang fant jeg ut noe spennende! Et hotell som tidligere var et slott en anerkjennelse av Orkanger…

Bรฅrsha
Mange fine bilder. Vekker koselige minner

Teksten er korrigert av Karense.

https://note.no

%d bloggers like this: