Kofer kao “ vintage “ detalj u vašem domu

Nedavno smo spremajući kuću kod bake i deke pronašli nekoliko starih kofera. Prekriveni prašinom, davno zaboravljeni, ali nekada mnogo korišteni. Koferi su čuvari naših uspomena koje donosimo sa sobom po povratku sa putovanja. Kriju tajne, teraju nas da se raspitujemo, gde su to putovali, kroz koje zemlje su prošli i kakva iskustva su doneli sa sobom. Stari koferi su samo jedna od onih stvari koje obično zauzimaju puno prostora u kući a još ako živite u malom domu, znate koliko je teško pronaći mesto za sitnice, a kamoli ogromne kovčege i kofere. Bez obzira da da li često putujete ili samo jednom, dva puta godišnje, verovatno imate barem jedan kofer ako ne i više, pa evo kako ih iskoristiti kad niste u pokretu ili kada je kofer odslužio svoje.

Kada ne putujete često, svoj prtljag možete iskoristiti tako da udvostručite skladište za stvari kojima se ne služite toliko. Na primer, prazan prtljag je sjajno mesto za odlaganje odeće i obuće izvan sezone (pogotovo ako živite u malom prostoru i nemate nigdje drugo u vašem domu da ih držite) ili dodatnu posteljinu kad je ne koristite , ali u koferima možete držati gotovo sve što želite. Na primer, možete složiti nekoliko vintage kovčega jedan na drugi kako biste stvorili ili prikaz prostorije ili funkcionalnu strukturu koju možete koristiti za dekoraciju.

Ova vrsta starih, retro ili vintage dodataka daje dekoru posebne draži. Ali tu je i mnoštvo drugih opcija. Na primer, možete vintage kofer smestiti kraj kreveta, pretvarajući ga u predivnu komodu za odlaganje. Takođe, dva ili tri kofera poređena jedan na drugi mogu napraviti vrlo šarmantan noćni ormarić za spavaću sobu.

Ako je vaš prtljag nalik na vintage kovčege i kofere, verovatno ga možete uklopiti u estetiku svog doma. Zavisno o vašem prostoru, svoj kofer zaista možete staviti bilo gde : pored stepeništa, pored kreveta, na zid ili pak kao ukras u vašoj bašti. Uz malo mašte i kreativnosti, možete napraviti sto za šminkanje, originalni bife za piće, tabure ili sto.

Vrlo je uobičajeno videti ukrasne upečatljive komade čak i u modernim ili savremenim prostorima. To su one stvari koje daju karakter prostoru i zbog kojih se stvara osećaj ugodnosti i privlačnosti. Sasvim uobičajen trend je upotreba vintage kofera u uređenju interijera kuće. Postoji puno kreativnih načina na koje možete reciklirati i ponovno upotrebljavati ove predmete.

Jedna od sjajnih ideja je korišćenje kofera za zidnu dekoraciju, čime naš prostor dobija poseban šarm sa policama – koferima. Za koju god ideju da se odlučite, jedno je sigurno! Imaćete jedinstveno dekorisan prostor koji će svakako oplemeniti vaš kutak i izazvati divljenje svakoga ko kroči u vaš dom.

U pauzama sređivanja doma, smišljanja ideja, savetujem knjigu koja je u skladu sa temom- KOFFER IZ BERLINA.

U Berlinu 1992. Vera Miler, uspešan advokat, poznata je po rešavanju slučajeva nestanka ljudi pre i nakon pada Berlinskog zida. Na žalost, ona kako ne uspeva da uđe u trag svojim biološkim roditeljima. Jednog dana u njenu advokatsku kancelariju ulazi Hans Bauer, starac koji traži od Vere da mu pomogne da pronađe svoju davno izgubljenu ljubav, a to podrazumeva da ona ode u Sankt Peterburg i ponese kofer iz Berlina.

U Lenjingrad 1942. godine Valentina Vasiljevna Nečajeva doživljava tešku sudbinu kao i većina njenih sunarodnika tokom opsade Lenjingrada. Nakon nekog vremena , ona sreće svog druga iz detinjstva koji u njoj budi sećanja na bezbrižne dane i Puškina. Valentina želi samo jedno: da ponovo vidi Puškina. A tamo će upoznati Ernesta Gebauera, zabranjenu ljubav iz mladosti .

Dragi moji hedonisti, dekorišite, čitajte i dobro se zabavite!

* ideje za sređivanje preuzete sa Pinterest – a.

Objavio/la: Miris hedonizma

Ja sam stara duša, zaljubljena u putovanja, retro stil i hedonizam. To je moj "lifestyle".

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: